ΠΡΟΦΙΛ

img-about

 Πώς Γεννήθηκε η Ιδέα για τη δημιουργία των “Blue Oven

 Μέσα στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του 80 ο κ. Στέλιος Χριστοφόρου, ιδιοκτήτης της εταιρείας  “Blue Oven Christoforou Bakery”, ήταν ένα παιδί  δεκατριών χρόνων που φοιτούσε στην πρώτη τάξη γυμνασίου. Παράλληλα με το σχολείο για να βοηθά την οικογένειά του, δούλευε σε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο.

 Εκεί έμαθε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και των αλμυρών. Τελειώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις παντρεύτηκε την κυρία Κούλλα Χρυσοστόμου όπου μαζί άνοιξαν το 2008 ένα μικρό ζαχαροπλαστείο. Εκεί δούλευαν οι ίδιοι όπου με πολλή μεράκι και αγάπη για το επάγγελμα έφτιαχναν παραδοσιακές συνταγές αλλά ταυτόχρονα δημιουργούσαν καινούριες συνταγές. Από τα πρώτα βήματα το καταναλωτικό κοινό της Λεμεσού αγκάλιασε τις δημιουργίες τους και τους τοποθέτησε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων του.

 Με την πάροδο του χρόνου και παρακολουθώντας τις τάσεις της εποχής άρχισαν, παράλληλα με την δημιουργία γλυκών, να φτιάχνουν αλμυρά και να  τροφοδοτούν με προϊόντα τους πολλές επιχειρήσεις πανκύπρια.

 Μετά από πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης στο επάγγελμα, στα μέσα του 1993, άρχισε να γεννιέται στο μυαλό τους η ιδέα για τη δημιουργία ενός αρτοζαχαροπλαστείου που να καλύπτει τις ανάγκες του κόσμου της Λεμεσού.

 Αρχές του 1994 η ιδέα υλοποιήθηκε με την ίδρυση του πρώτου καταστήματος  “Blue Oven Christoforou Bakery”.

Ποιοι Είμαστε

Τα Αρτοζαχαροπλαστεία “BLUE OVEN” ξεκίνησαν την πετυχημένη πορεία τους το 1994, ανοίγοντας το πρώτο τους κατάστημα στην οδό 1ης Απριλίου στην Αγία Φύλα, στη Λεμεσό. Από τα πρώτα μας βήματα θέσαμε υψηλούς στόχους ώστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας προϊόντα που είναι φτιαγμένα από εκλεκτά υλικά και με μοναδικές συνταγές.

Η αγάπη και η εμπιστοσύνη με την οποία οι καταναλωτές αγκάλιασαν εμάς και τα προϊόντα μας, μας έδωσαν την ώθηση να επεκταθούμε και να ανοίξουμε πέντε καταστήματα σε άλλες περιοχές της Λεμεσού.

Το 1996 δημιουργήθηκε το δεύτερο κατάστημα μας στην οδό Κρήτης. Ακολούθησαν το 1998 το τρίτο ιδιόκτητο κατάστημα μας στην οδό Καραϊσκάκη, το 2010 το τέταρτο κατάστημα στην οδό Γεωργίου Αβέρωφ και  το 2011 πέμπτο ιδιόκτητο κατάστημα μας στην οδό Θεσσαλονίκης.

Στόχοι & Αρχές

Οι αρχές που εδώ και 20 χρόνια ταυτίζεται η εταιρεία μας δεν είναι άλλες από την ποιότητα, την αξιοπιστία και τη συνέπεια. Μέσα από τη συνεχή ανάπτυξη μας καταφέραμε να παντρέψουμε παραδοσιακές συνταγές και υλικά με μοντέρνες τεχνικές και να προμηθεύουμε τους πελάτες μας παράλληλα με το παραδοσιακό ψωμί  με πολλές άλλες λιχουδιές, σε μεγάλη ποικιλία καθώς και πολλά γλυκά, πάντα όμως με  άριστης ποιότητας υλικά στοχεύοντας στην ικανοποίηση και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Συνεργαζόμαστε με τις καλύτερες εταιρίες, πρώτων υλών, οι οποίες έχουν ISO 9001, κατοχυρωμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθώντας τα υψηλότερα standards, με αποτέλεσμα την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας.

Πιστοποιημένα από το HACAAP  για θέματα υγιεινής, τα αρτοζαχαροπλαστεία μας φημίζονται για την μεγάλη γκάμα ψωμιών τους αλλά και την μεγάλη ποικιλία γλυκων τους, από τα οποία  κάποια έχουν βραβευτεί.

Πέρα όμως από τη βράβευση αυτή, το 2010 ο chef μας, μέλος της οικογένειας Χριστοφόρου, πήραμε χρυσό και ασημένιο βραβείο στο διαγωνισμό γαστρονομίας.

Ένας επιπλέον στόχος μας είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη της επιχείρησης τόσο σε εξοπλισμό, όσο και στην παραγωγή νέων προϊόντων, έτσι ώστε να πρωτοτυπούμε και να διαφέρουμε σημαντικά από τους ανταγωνιστές μας.

Η μακροχρόνια σχέση που η εταιρεία μας έχει χτίσει και συνεχίζει να αναπτύσσει με τους καταναλωτές, τους έμπορους, τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται βασίζεται στην αφοσίωση. Αφοσίωση μέσω της ποιότητας, της εξέλιξης, της σκληρής δουλειάς, της δέσμευσης.